2012. augusztus 14., kedd

Grillezett zöldségek ruccola ágyon

Hozzávalók:

2 marék ruccola
1 marék apró csiperke
3-4 gerezd fokhagyma

1 csomag spárga zsengébbik fele
1 doboz bébi mozzarella
olaj, só, bors

A zöldségeket megmostam, a gombák szárát letörtem (azt is meggrilleztem!) a spárgákat ott törtem el, ahol elpattantak maguktól. Az alsó részüket kidobtam. A spárgát és a gombát egy tálba tettem, megsóztam, megborsoztam, meglocsoltam olajjal és kézzel összekevertem. A grillserpenyőt a főzőlapra tettem, meglocsoltam egy kis olajjal. Amikor jó forró volt az olaj, rátettem a gombát és a spárgát és szép pirosra sütöttem minden oldalukat. Amíg sültek a zöldségek, feltettem egy tojást főni és forrástól számítva 2 percig főztem. A ruccolát lecsöpögtettem és egy tányérra tettem. A megsült zöldségeket ráhalmoztam, majd a forró serpenyőn kicsit megkapattam a mozzarellát is. Vigyázat, nem hőstabil, elég csak átmelegíteni. Végül félbevágtam a tojást, azt is rátettem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése